Koncertem v Rudolfinu začne Turné vítězů 44. ročníku Concertina Praga

Vítězové mezinárodní rozhlasové soutěže mladých hudebníků Concertino Praga se večer představí v pražském Rudolfinu. Doprovodí je Symfonický orchestr Českého rozhlasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rudolfinum, Praha 1

Rudolfinum, Praha 1 | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Vystoupí laureátka mezinárodní soutěže - patnáctiletá ruská klavíristka Anastasia Vorotnaya a vítězové jednotlivých kategorií. Mezi nimi i naše houslistka Julie Svěcená a kytaristka Veronika Hrdová. Podle šéfproducenta Concertina Praga Miroslava Dittricha je koncert v Rudolfinu pro soutěžící hlavní odměnou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Concertino Dittrich.mp3

„Skutečně to Concertino startuje kariéru, protože já jsem si dělal takovou statistiku – od začátku roku do konce června. Teď vlastně proběhlo asi 15 koncertů těch laureátů z loňského a letošního roku. To znamená, že už i někteří, které uslyšíme a uvidíme v Rudolfinu, vystoupili na nějakém jiném koncertu. To jsou koncerty, které organizuje buď Český rozhlas nebo někdo jiný, ale zkrátka tito laureáti této soutěže jsou žádaní."

Přímý přenos z Rudolfina si můžete poslechnout od 19 hodin na Českém rozhlase 3 - stanici Vltava. Příští týden pokračuje Turné vítězů Concertina Praga čtyřmi koncerty v jižních Čechách. Zítra vystoupí v Českém Krumlově.

Pavla Dluhoschová, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme