Francouzský tým ovládl chaos. Postrádá lídra

Fotbalové mistrovství světa je v plném proudu, který je však zatím docela líný a ospalý, až na výjimky se totiž žádný krásný fotbal nehraje. Svérázným způsobem oživil nevýraznou atmosféru šampionátu francouzský národní tým.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zasmušilý trenér Francie Raymond Domenech po prohře s Mexikem

Zasmušilý trenér Francie Raymond Domenech po prohře s Mexikem | Zdroj: ČTK

Když mu to nešlo na hřišti, kde jednou prohrál a jednou remizoval, připoutali k sobě francouzští reprezentanti pozornost tím, že se rozhádali tak, že má bulvár o čem psát na dlouhou dobu dopředu.

Situace ve francouzském týmu měla svoji dlouhou předehru a vše pořádně explodovalo o přestávce utkání s Mexikem, kdy byl stav ještě 0:0.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Pokorný mluvil o krizi ve francouzském týmu

V šatně měl údajně trenér Raymond Domenech říct útočníkovi Nicolasi Anelkovi, aby více dodržoval taktické pokyny a nehrál tak, jako v prvním poločase. Anelka mu prý odpověděl velice hrubě, což nejen bulvární média citovala doslovně.

„Deník L´equipe to napsal a včera se pak tým vzbouřil a odmítl trénovat. Místo, aby si udělali pořádek v šatně, jak navrhoval třeba kapitán Patrice Evra, začali hráči hledat zrádce uvnitř kabiny. Dnes média s obavami spekulují o tom, co bude v příštích,“ uvedl zpravodaj Českého rozhlasu v Paříži Jan Pokorný.

Situaci řeší i minystryně

Francouzská ministryně sportu dnes dokonce pozvala na poradu kapitána Evru, trenéra Domenecha a šéfa Francouzské fotbalové asociace.

Zdá se, že trenér Raymond Domenech neměl a nemá věci pevně v rukou. A fanoušci i odborníci se ptají, kdo je tedy nyní šéfem francouzské reprezentace.

„Pravděpodobně nikdo. Od té doby, co v reprezentaci skončil Zinedine Zidane, tak tým nemá tak silnou osobnost, která by byla k ruce trenérovi. Tedy trenérovi, jemuž vytýkají vztah k médiím a komunikační politiku. Média třeba připomínají dva roky starý citát ´Přišel jsem mezi novináře jenom proto, že musím´, který mluví za vše,“ pokračoval zpravodaj.

Podle některých komentářů se však francouzští fotbalisté nezachovali jinak, než je ve Francii obvyklé.

„Ve Francii je dobrým zvykem, že když se něco nedaří, tak profesní skupiny jdou do stávky. A to je případ i francouzského fotbalového týmu, který má zítra hrát ve skupině poslední zápas s Jihoafrickou republikou,“ dodal Pokorný.

Jan Pokorný, Václav Rojík, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme