Masokombinát Kostelecké uzeniny propustí stovky lidí

Největší zpracovatel masa na Vysočině i v celém tuzemsku, Masokombinát Kostelecké uzeniny, bude propouštět. Kvůli rušení provozu porážky drůbeže tam o práci přijde na tři sta zaměstnanců. Provoz porážky drůbeže je značně zastaralý a hlukem a zápachem obtěžuje obyvatele Kostelce. Proto se firma rozhodla ho zavřít, i když jednou z možností bylo i to, že by se zmodernizoval.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Částečně vykostěné kuře na roládu

Částečně vykostěné kuře na roládu | Foto: Pražský kulinářský institut - Roman Vaněk

Porážka drůbeže byla přesunuta do dalších provozů, které jsou součástí holdingu, tedy do Vodňan, Brna Modřic a Mirovic.

Prvních 130 zaměstnanců porážky dostane výpověď k 30. září tohoto roku, zbývajících 170 lidí bude muset závod opustit na konci roku.

Část propuštěných zaměstnanců bude snad moci najít uplatnění v závodech ve Vodňanech, Modřicích a Milovicích. Řada zaměstnanců totiž do Kostelce dojíždí a proto by pro ně bylo i výhodnější, jezdit do práce blíže svému domovu.

Nepůjde to ale u všech zaměstnanců, firma je proto připravena spolupracovat s úřadem práce v Jihlavě a většími firmami v regionu, ve kterých by propuštění zaměstnanci mohli získat uplatnění.

Jan Piroch, Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme