Studenti v Prostějově předvedou atraktivní pokusy z fyziky a chemie

Seriózní vědecké pokusy nemusí být stále jen za zdmi vědeckých institutů, ale také v ulicích . V Prostějově se o tom lidé přesvědčili už pětkrát a letos je tato akce připravena znovu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Laboratoř

Laboratoř | Foto: www.dnyvedy.cz

Organizátoři chtějí lidem ukázat, že i při těchto takzvaně nezáživných disciplínách, se dá užít spousta legrace. Věda v ulicích by také měla pomoci přitáhnout mladé lidi ke studiu, na prvním pohled suchých, vědních oborů.

Do akce se letos kromě hvězdárny zapojuje více středních škol, než v minulých letech. „Studenti všech gymnázií, dále se k nám letos poprvé připojila také strojnická průmyslovka a Švehlova střední škola. Budou předvádět atraktivní pokusy z fyziky a z chemie,“ říká ředitel hvězdárny Jiří Prudký.

Průvodci a také hlavními aktéry budou studenti. „Pokládáme záludné a zároveň vtipné otázky. Víte co je venku suché, uvnitř teplé a zároveň to dává pocit spokojenosti? Šálek čaje,“ vtipkuje jeden ze studentů.

Hvězdárna lidem za bezmračné oblohy umožní pozorovat slunce a sluneční fotosféru se skvrnami. Při zatažené obloze se lidé budou moci podívat alespoň na to, co vlastně takovéto dalekohledy umí.

Anna Kajlíková, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme