Kaczynski se prý kvůli volbám smiřuje s levicí

V Polsku už se rozjela ostrá kampaň před druhým kolem prezidentských voleb. Oba kandidáti jsou pravicovými politiky a tak teď mají stejný cíl. Získat na svou stranu voliče levice. A jsou pro to schopni udělat i nemožné.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslaw Kaczynski

Jaroslaw Kaczynski | Foto: Český rozhlas 7 - Radio Praha

Jaroslav Kaczynski patří v Polsku k nejtvrdším antikomunistům. Už to neplatí. Kvůli hlasům levicových voličů zásadně mění svou rétoriku.

„Přišel jsem na to, že bychom měli změnit svůj jazyk. Už nebudu užívat slova postkomunismus, ale levice,“ potvrdil Kaczynski.

Řada komentátorů mu hned vyčetla, že pro vítězství ve volbách je schopen popřít i své jasně vyhraněné postoje.

To kandidát vládní občanské platformy Bronislav Komorowski nabízí Polákům jiné sliby. „Pokud mě zvolíte prezidentem, tak stáhnu polské vojáky z Afghánistánu,“ oznámil Komorowski. Nejenom voliči levice totiž dlouhodobě kritizují přítomnost polské armády v této asijské zemi.

Petr Vavrouška, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme