MS: Osmifinále si zahrají Argentina a Jižní Korea

Fotbalisté Argentiny zvládli vítězně i své třetí utkání na světovém šampionátu, Řecko porazili 2:0 a bez problému si zajistili účast ve vyřazovací fázi turnaje. Druhým postupujícím ze skupiny "B" se stala Jižní Korea, která remizovala na závěr s Nigérií 2:2. V osmifinále se Argentina utká s Mexikem a Jižní Korea s Uruguají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Argentinský trenér Maradona (vpravo) se raduje s realizačním týmem z druhé branky v síti Řecka

Argentinský trenér Maradona (vpravo) se raduje s realizačním týmem z druhé branky v síti Řecka | Zdroj: ČTK

Řecko - Argentina 0:2 (0:0)

Utkání nabídlo souboj odlišných stylů - útoční Argentinci proti hlavně defenzivně zaměřeným Řekům. Jihoevropané se také v první půli téměř nedostali před Romerovu branku, naopak sami mohli být rádi, že jejich gólman Tzovas dokázal zneškodnit šance Agüera a Veróna.

Stejný obraz hry pokračoval i ve druhém dějství. Obranný val Řeků dokázali Argentinci zlomit až v poslední čtvrthodině. Nejprve se po rohu nadvakrát prosadil Demichelis, výhru pak potvrdil z dorážky Messiho střely Palermo.

Branky: 77. Demichelis, 88. Palermo. Rozhodčí: Irmatov - Iljasov (oba Uzb.), Kočkarov (Kyrg.). ŽK: Katsuranis - Bolatti. Diváci: 38.891.

Sestavy:

Řecko: Tzorvas - Kyrgiakos, Vyntra, Papadopulos, Torosidis (55. Patsatzoglu) - Tziolis, Papastathopulos, Moras, Karagunis (46. Spyropulos), Katsuranis (54. Ninis) - Samaras. Trenér: Rehhagel.

Argentina: Romero - Otamendi, Burdisso, Demichelis, C. Rodríguez - Verón, Bolatti, Maxi Rodríguez (63. Di María)- Messi, Agüero (77. Pastore), Milito (80. Palermo). Trenér: Maradona.

Nigérie - Korea 2:2 (1:1)

Nigérijci potřebovali k postupu kromě vítězství nad Koreou také úspěch Argentiny nad Řeckem. Druhá podmínka se jim vyplnila, sami ale zvítězit nedokázali. Uche sice poslal africký tým už po 12. minutách do vedení, Korejci ale na přelomu poločasů dvěma góly skóre i postupové naděje otočili ve svůj propěch.

Boj o účast v osmifinále šampionátu poté ještě zdramatizovala penalta, kterou proměnil v 69. minutě Aiyegbeni, víc už ale nigerijské mužstvo nezvládlo.

Branky: 12. Uche, 69. Aiyegbeni z pen. - 38. I Čong-su, 49. Pak Čchu-jong. Rozhodčí: Benquerenca - Cardinal, Miranda (všichni Portug.). ŽK: Enyeama, Obasi, Ayila - Kim Nam-i. Divácí: 61.874.

Sestavy:

Nigérie: Enyeama - Odiah, Yobo (46. Echiéjilé), Shittu, Afolabi - Ayila, Etuhu - Obasi, Kanu (57. Martins), Uche - Aiyegbeni (70. Obinna). Trenér: Lagerbäck.

Jižní Korea: Čung Song-rjong - Čcha Tu-i, Čo Jong-hjong, I Čong-su, I Jong-pchjo - I Čong-jong, Ki Song-jung (87. Kim Če-song), Kim Čong-u, Pak Či-song - Jom Ki-hun (64. Kim Nam-il), Pak Čchu-jong (90.+3 Kim Tong-džin). Trenér: Huh Čung-mu.

Konečná tabulka skupiny “B”:

1. Argentina 3 3-0-0 7:1 9 b.
2. Jižní Korea 3 1-1-1 5:6 4 b.
3. Řecko 3 1-0-2 2:5 3 b.
4. Nigérie 3 0-1-2 3:5 1 b.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme