Ústecký kraj přestane proplácet poplatky v nemocnicích

Ústecký kraj nebude od července proplácet regulační poplatky v nemocnicích. Rozhodli o tom na svém dnešním zasedání krajští zastupitelé. Poplatky kraj zatím stály asi šedesát šest milionů korun. Ústecký kraj se tak připojil k dalším sedmi, kde již o zrušení proplácení poplatků ve zdravotnictví rozhodli dříve.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdravotnické poplatky

Zdravotnické poplatky | Foto: Tomáš Adamec

Ústecký kraj rozhodl, že bude za pacienty platit regulační poplatky jen do konce června. Pro zrušení byli, kromě části komunistů, kteří se hlasování zdrželi, všichni zastupitelé. Tedy i ti, kteří rozhodnutí platit regulační poplatky z krajského rozpočtu ještě loni v dubnu podpořili.

Někteří z nich v diskuzi konstatovali, že respektují výsledky voleb, které dalšímu proplácení regulačních poplatků nepřejí.

Zatím ale nepadlo rozhodnutí o tom, jestli poplatky přestane hradit také Krajská zdravotní ve svých lékárnách.

Od proplácení poplatků už několik krajů ustoupilo. Jako první zrušil platby za pacienty začátkem června Pardubický kraj, postupně se přidalo dalších sedm krajů - Moravskoslezský, Zlínský, Jihočeský, Karlovarský, Liberecký, Královéhradecký a Jihomoravský.

Dagmar Cestrová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme