Bývalý management ČD Cargo ovlivňoval audit, tvrdí Žaluda

Nové vedení ČD Cargo chce zastavit tendr na nákup stovky potravinářských vagonů za 175 milionů korun. Kvůli podezřelému tendru, špatnému hospodaření a bránění forenznímu auditu muselo ve svých funkcích skončit i představenstvo společnosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lokomotivy ČD Cargo a ČD v nových firemních barvách

Lokomotivy ČD Cargo a ČD v nových firemních barvách | Foto: Jiří Suchomel

„My jsme se vůbec nemohli dostat k tomu, v jakém stadiu je audit, v jakém stadiu je předávání materiálu. Bylo dokonce bráněno tomu, kdo má vůbec výsledky auditu vidět,“ řekl Radiožurnálu šéf mateřských Českých drah a nový předseda představenstva ČD Carga Petr Žaluda.

Podle něj byla také vypisována výběrová řízení na vagóny, které podle interních dokumentů nebyly potřeba. „Kde ekonomická návratnost byla velmi malá nebo dokonce záporná,“ dodal.

Valná hromada ČD Cargo minulý týden odvolala představenstvo firmy v čele s Josefem Bazalou. Následně na své posty rezignovali postupně i personální ředitel Pavel Koucký, provozní ředitel Oldřich Mazánek a dnes i jeho zástupce Jiří Witiska.

Nové představenstvo řízené Petrem Žaludou podle nich realizuje kroky, které ČD Cargo destabilizují a poškozují.

Katarína Brezovská, Zbyněk Zykmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme