Společné trápení Jaromíra Jágra a Marka Hamšíka

Fotbalisty Slovenska čeká na mistrovství světa závěrečný zápas ve skupině. A aby to nebyl zároveň poslední duel na šampionátu, musí dnes odpoledne nutně porazit Itálii. Přispět k tomu chce také záložník Neapole Marek Hamšík, největší hvězda týmu, která ale v reprezentaci dlouhodobě nezáří.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soustředěný Marek Hamšík

Soustředěný Marek Hamšík | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

Tak trochu to připomíná příběh českého hokejového útočníka Jaromíra Jágra. V kanadsko-americké NHL sbíral jeden bod za druhým, přebíral ceny, vyprodával arény, jenže přijel hrát za národní tým a trápil se, takže si občas i vyslechnul ironické poznámky typu "ó pozor, přijel zachránce".

Až přišel duel se Spojenými státy na olympijských hrách v Naganu v roce 1998, který všechno změnil, a i díky kterému tehdy Češi nakonec senzačně získali zlato. Jágrovi bylo v té době 26, zatímco Marku Hamšíkovi bude v polovině prázdnin teprve 23.

Přehrát

00:00 / 00:00

Co mají společného hokejista Jaromír Jágr a slovenský fotbalista Marek Hamšík?

Zatím je na tom slovenský kapitán tak, že mnohem lepší výkony předvádí v italské serii "A" než ve slovenské reprezentaci, takže to podle dobře informovaných zdrojů nedělá v týmu dobrotu. Někteří spoluhráči údajně nesou hůř, že je Marek Hamšík navzdory nevýrazným výkonům v dresu Slovenska stále zdaleka tím nejobletovanějším hráčem.

Sám Hamšík ale podobné spekulace vyvrací: „Né, všechno je v pohodě, na hřišti budeme bojovat jeden za druhého," říká.

Ovšem to, že se na hřišti v dresu národního týmu trápí a že zatím není se svými výkony spokojený, to nepopírá: „Ještě můžu předvést o sto procent víc, než jsem předvedl," ví sám dobře.

Národní dres a kapitánská páska prý Marka Hamšíka nesvazují, přesto na své "Nagano" stále čeká. A třeba se ho dočká o něco dříve než český hokejista Jaromír Jágr. Pokud přijde už dnes odpoledne v zápase proti Itálii, kde slovenský kapitán působí, bylo by to o to pikantnější.

Jaroslav Plašil, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme