Výkup pozemků pro D11 je ohrožen, farmářka onemocněla

Dohoda o výkupu pozemků pro dostavbu dálnice D11 se odkládá. Farmářka Ludmila Havránková se ze zdravotních důvodů nedostavila k podpisu smlouvy se státem. Omluvil ji její právní zástupce. Obě strany teď řeší, co bude dál. Dnes totiž vyprší termín, který v pondělí stanovila vláda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nedostavěná dálnice v současné době končí v polích

Nedostavěná dálnice v současné době končí v polích | Zdroj: ČTK

Zástupci ředitelství Silnic a dálnic právnímu zástupci farmářky Havránkové Pavlu Černohousovi nabídlo, že osobně dorazí do Plačic u Hradce Králové, aby smlouvy mohly být podepsány ještě dnes. Na vyjádření teď čeká.

Podle Černohouse ale bude vše záležet na zdravotním stavu farmářky. Pokud by dnes ani zítra k podpisu nedošlo, je jisté, že v pondělí by tento problém musela znovu řešit vláda.

Podepsat nemůže ani Štrosová

Bez Havránkové nelze podepsat smlouvu ani se sestrou Havránkové Jaroslavou Štrosovou. Vládní usnesení totiž přepokládá vyřešení problému za účasti všech dotčených stran.

Ludmila Havránková má dostat od státu za své tři hektary půdy jiné tři hektary a dalších sto třicet do dlouhodobého pronájmu. Jaroslava Štrosová získá za tisíc čtyři sta metrů čtverečních stejně velký pozemek.

Obě ženy navíc dostanou finanční kompenzaci. Ludmila Havránková zhruba dvacet milionů korun, Jaroslava Štrosová přibližně čtyřicet tisíc.

Spor o pozemky se táhne už více než 16 let. Dálnice D11 kvůli tomu končí tři kilometry před Hradcem a těžká doprava stále jezdí přes okolní obce.

Igor Maňour, Ota Nehasil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme