Nejlepší bankou roku je ČSOB

Nejlepší bankou se pro letošní rok stala ČSOB. Cenu druhého ročníku soutěže Hospodářských novin dnes vyhlásili v pražském hotelu Marriott. Klientsky nejpřívětivější bankou je Raiffeisenbank. V soutěži pojišťoven dominovala ČSOB Pojišťovna, ocenění za klientský přístup si odnesla Kooperativa. V inovátorské kategorii zvítězila mezi bankami Saxo bank a mezi pojišťovnami Allianz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSOB

ČSOB | Foto: Marián Vojtek

Cílem soutěže je ohodnotit banku nebo pojišťovnu nejen podle klientských kritérií, jako jsou třeba výhodnost sazeb a cen nebo dostupnost služeb, ale také podle hospodářských výsledků, jako je například meziroční změna podílu na trhu nebo rentability.

Zatímco o bankovním a pojišťovacím inovátorovi rozhodovala prostřednictvím internetu veřejnost, o nejlepší bance a pojišťovně rozhodovali nezávislí odborníci.

Podle Jiřího Vévody z Československé obchodní banky se stala ČSOB Nejlepší bankou proto, že dokázala využít ekonomické krize:

„Vyhráli jsme proto, že jsme asi v těch kritériích, ať už to je zákaznická spokojenost nebo akcionářská spokojenost, dosáhli dobrých výsledků. V roce 2009 jsme i přes krizi dokázali zvýšit zisk.“

Květa Moravcová, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme