Zprůjezdnění českobudějovického Modrého mostu řeší soudy

Lidé z českobudějovické Havlíčkovy kolonie se nesmířili s tím, že Modrý most přes Malši u polikliniky radnice zprůjezdnila pro auta. Občanské sdružení Modrý most dospělo v boji proti zprůjezdnění mostu až k Nejvyššímu správnímu soudu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Doprava v Českých Budějovicích

Doprava v Českých Budějovicích | Foto: Martin Pokorný

Až konečně tato instance dala sdružení za pravdu. Konstatovala totiž, že stavební úřad i krajský soud pochybily v posouzení práva občanského sdružení na účast ve stavebním řízení.

Předseda občanského sdružení Modrý most Jan Veselý verdikt okomentoval slovy: „Přesto krajský úřad nic nepodnikl a vesele most před měsícem zkolaudoval. Nevím, odkud je ten tlak, ale přestože existují rušící rozsudky a my se snažíme místní situaci zlepšit, tak stavební úřad ani kraj s rozsudky vůbec nepracují. Rozsudek máme od února 2009 a doposud se nic nestalo, notabene se most ještě zkolaudoval. Rozhodnutí Nejvyššího správního soudu nás podpoří při jednání s městem.“

Podle Jana Veselého také nelze očekávat, že by nález Nejvyššího správního soudu vrátil užívání Modrého mostu v českobudějovické Havlíčkově kolonii do předešlého stavu. Nyní má rozhodovat v dalším řízení opět krajský soud.

Petra Matoušková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme