Rusové si pochutnají na alkoholické zmrzlině

Teplé počasí, které v těchto dnech zavládlo v Rusku, přilákalo velké množství lidí ke zmrzlinovým stánkům. Tato pochoutka je mezi Rusy oblíbená bez rozdílu věku. A nebylo by to ani Rusko, aby právě tam letos nepřipravili jednu ze zmrzlinových novinek - zmrzlinu alkoholickou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zmrzlina

Zmrzlina | Foto: LESSON OF THE MONTH

Na právě skončeném zmrzlinovém festivalu v Petrohradě spořádali milovníci chladivé pochoutky dvakrát víc zmrzliny než v loňském roce - úctyhodných 80 tun za pouhé dva dny.

Zatím ale neměli možnost ochutnat novinku, která se teprve chystá. A není to novinka ledajaká. Jedná se totiž a alkoholickou zmrzlinu, kterou připravují na začátek července do prodeje v ruském městě Perm.

Laskomina dostala název Gladiátor a chuť a složení dávali specialisté místního závodu dohromady téměř rok. Výsledkem jejich úsilí je smetanová zmrzlina pokrytá čokoládou s přídavkem alkoholu a oříšků. Mražený výrobek prý bude chutnat po koňaku.

Petr Voldán, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme