Na konci školního roku zvýší policie pozornost

Na většině základních škol se dnes rozdává vysvědčení. Pražská městská policie proto připravila celoplošné akce na zvýšení bezpečnosti dětí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pojízdná služebna mostecké Městské policie

Pojízdná služebna mostecké Městské policie | Foto: Město Most

Na více než sto padesáti celoročně sledovaných přechodech zdvojnásobila počet strážníků, u škol budou radary od začátku týdne měří rychlost.

Intenzivnější budou ode dneška až do 6. července také kontroly prodeje alkoholu mladistvým. Policie se zaměří na dlouhodobě vytipovaná místa.

„Celá tato akce není zaměřena jen na provozovny restauračních zařízení, ale především na místa, kde se schází mládež, jako různé streetpark nebo dětská hřiště,“ prozradil ředitel pražské městské policie Vladimír Kotrouš.

Zvýšený dohled bude i na motoristy

S koncem školního roku budou ve větší pohotovosti i dopravní policisté.

Mnoho motoristů už dnes bude odjíždět na prázdniny, dopravní policisté proto budou mít zvýšený dohled především na hlavních tazích. První prázdninové víkendy totiž podle jejich ředile Leoše Tržila budou bývají kritické.

„Vycházíme z loňských statistik, kdy nám zahynulo o těchto víkendech více jak deset osob. V jednom to bylo dokonce patnáct. Jde o to, aby si řidiči zvykli na jiné klima provozu. Na silnicích a v ulicích je daleko hustější provoz zejména v pátek a v neděli. Budeme tomu věnovat pozornost,“ ujistil Tržil.

Eva Kézrová, Tereza Schejbalová, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme