Na festival do Strážnice by se návštěvníci neměli vydávat bez repelentů

Jihomoravská Strážnice bude ode dneška až do neděle hostit 65. ročník věhlasného mezinárodního folklórního festivalu. Organizátoři čekají na dva tisíce účinkujících, 20 tisíce diváků a bohužel také nezvané hosty - komáry.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

62. mezinárodní folklorní festival STRÁŽNICE 2007

62. mezinárodní folklorní festival STRÁŽNICE 2007 | Foto: Karel Oujezdský | Zdroj: Český rozhlas

Tradiční festivalová znělka se tu letos ozvala poprvé včera, kdy se některé účinkující soubory představily místním školákům. Oficiálně začne festival dnes večer a spolu s tím odstartuje i třídenní boj mezi diváky a komáry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na folklórní festival do Strážnice zve Hana Ondryášová

Ti tu nejsou nijak vzácní, po letošních povodních je jich ale víc než dost. Pořádající Národní ústav lidové kultury už vzkázal účinkujícím a hlavně jejich divákům a posluchačům, aby si rozhodně nezapomněli před cestou do strážnického zámeckého parku nějaký účinný chemický přípravek schopný trochu odpudit dotěrný hmyz.

Totéž radí při pohybu mimo město i Oldřich Šebesta z jihomoravské krajské hygienické stanice: „Doporučil bych každopádně repelenty.“

Na návštěvnosti by se ale komáří hrozba odrazit neměla, milovníky folklóru jen tak něco neodradí. Loni je nezastavily cestou na festival ani přívalové deště. Přes pokladny jich před rokem prošly dokonce rekordní dvě desítky tisíc.


Hana Ondryášová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme