Centrum Brna se promění v pouliční párty

Brnem projde průvod za práva sexuálních menšin Queer parade. Akce má být podle organizátorů oslavou rozmanitosti, tolerance a solidarity.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brno

Brno | Foto: Marián Vojtek

„Lidé nosí duhové vlajky, jsou všude pomalovaní, někdy mají paruky. Je to barevné a veselé. Očekáváme účast nejméně tisíce lidí z celé České republiky i ze zahraničí. Věříme, že to bude příjemná podívaná,“ uvedla za pořadatele Jolana Navrátilová.

Na tuto akci ale reagují i její odpůrci. Například Mladí křesťanští demokraté pořádají Pochod pro rodinu.

Střety v ulicích ale může vyvolat hlavně chystané shromáždění pravicových extremistů, stejně jako při prvním ročníku přede dvěma lety. Na celou akci proto bude dohlížet několik set policistů a antikonfliktní tým.

Náměstí Svobody, odkud průvod asi hodinu po poledni vyjde, bude přístupné pouze z Rašínovy a Masarykovy ulice a od 10 hodin až do odvolání tudy nepojedou ani tramvaje.

Vlasta Gajdošíková, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme