Cyklistickým mistrem ČR v závodě s hrom. startem je Petr Benčík

Cyklista Petr Benčík vyhrál podruhé v kariéře Mistrovství České republiky v silničním závodě s hromadným startem. Ve spurtu porazil v Kyjově Stanislava Kozubka. Třetí dojel Milan Kadlec.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spurt Petra Benčíka na MČR v Kyjově

Spurt Petra Benčíka na MČR v Kyjově | Zdroj: ČTK

Už pátý triumf v řadě získala díky Benčíkovi stáj PSK Whirpool Author, v jejíchž barvách jezdí i Kozubek. Stoosmdesátikilometrová trať se dvěma kopci byla sice kratší, než v předchozích ročnících, ale zato náročnější. Závodníci jeli v silném větru už od začátku naplno, přesto ale rozhodoval až finiš.

"V cilové rovince jsem nevěděl, kde Standa (Kozubek) je. Na kostkách to drncá, bylo to nepřehledné. Přehnal jsem zatáčku, málem jsem trefil bariéru, nevěděl jsem, kolik jsem ztratil," líčil závěr závodu Radiožurnálu Benčík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Cyklistické MČR v silničním závodě s hromadným startem viděl v Kyjově i Tomáš Kohout

Právě až v posledních metrech zdolal Benčík svého stájového kolegu Kozubka a po titulu z Jindřichova Hradce z roku 2008 opět zvítězil. Naprostý triumf dominující české stáje narušil na třetím místě Milan Kadlec, hájící barvy Dukly. Ten získal už třetí medaili na republikovém šampionátu, z let 1998 a 1999 má stříbra.

Elitní cyklista František Raboň nedojel, v závodě mu chyběla týmová podpora a po polovině odstoupil.

Tomáš Kohout, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme