Lídři budoucí koalice uzavřou jednání o právu a protikorupčních opatření

Vyjednávací týmy ODS, TOP O9 a Věcí Veřejných mají dnes definitivně uzavřít třetí kapitolu společného koaličního programu. Jednat budou o právu a protikorupčních opatření.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lídři TOP 09, ODS a VV

Lídři TOP 09, ODS a VV | Zdroj: ČTK

Už minulý týden se lídři shodli například na zdanění poslaneckých náhrad, obecném referendu nebo zprůhlednění veřejných zakázek. Vláda by nově měla zveřejňovat výsledky hlasovaní o veřejných zakázkách. Povinnost se má podle předsedy Věcí Veřejných vztahovat i na obce.

„Všechny radnice by měly naprosto průhledně začít zveřejňovat konkrétní hlasování. Jmenovitě kdo a pro co hlasoval. Dnes když se zeptáte na radnicích pro co konkrétní zastupitel hlasoval, dotyčný odpoví, že se nepamatuje. Tento nešvar hodláme odstranit,“ upřesnil předseda Věcí veřejných Radek John.

Obecně vklad této oblasti do případné koaliční smlouvy popsal také vyjednavač za ODS Petr Tluchoř.

„Shodli jsme se na řadě opatřeních, které nevytvářejí policejní stát, ale budou efektivně působit v oblasti prevence, zprůhlednění zákonů a postupů, potažmo postihů samotných. Styčných bodů je celá řada, pevně věřím, že přispějí k cílům, které jsme si vytyčili,“ uvedl Tluchoř.

Věra Pfeifferová, Lukáš Vincourek, Martina Spěváčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme