Vláda bude opět řešit pozemky pro dálnici D11

Vláda se dnes bude opět zabývat pozemky pro dostavbu dálnice D11 u Hradce Králové. Kabinet bude muset rozhodnout o dalším postupu poté, co se ve čtvrtek nepodařilo podepsat kvůli zdravotním problémům farmářky Ludmily Havránkové potřebné smlouvy o směně potřebné půdy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice D11 mezi Poděbrady a Hradcem Králové

Dálnice D11 mezi Poděbrady a Hradcem Králové | Foto: Ředitelství silnic a dálnic

Ve hře je stále více variant. Vláda může rozhodnout tak, že počká, až se farmářka uzdraví. Její právník totiž ubezpečil, že podpisu skutečně nic jiného nebrání.

Další možností je potvrzení vyvlastnění, o kterém vláda rozhodla už před měsícem. Aktuálně je ale rozhodnutí kabinetu pozastaveno.

Třetí variantou je přenechání celé kauzy nové vládě, která by měla být u moci už za několik týdnů. Lze ale předpokládat, že současný vládní kabinet bude chtít problém ukončit.

Právě vyřešení mnohaletého sporu o pozemky totiž už na začátku svého působení vláda označila za jednu ze svých priorit.

Ota Nehasil, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme