Největší open air festival v Glastonbury dospěl do finále

Skončil největší hudební festival pod širým nebem na světě. Odehrál se v anglickém Glastonbury, kam přijelo na 170 tisíc fanoušků. Dočkali se nejen vystoupení známých hvězd, ale mohli sledovat i fotbalové utkání z mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé na festivalu Glastonbury

Lidé na festivalu Glastonbury | Foto: Tadeáš Haager

„Festival jako takový byl určitě úspěch. Pokud jde o fotbal z anglického pohledu, tak se samozřejmě o úspěchu hovořit nedá,“ řekl spolupracovník z Českého rozhlasu Vltava Aleš Opekar.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aleš Opekar shrnul zážitky z festivalu v Glastonbury v Dopoledním Radiožurnálu.mp3

Pro většinu návštěvníků byl absolutním vrcholem přehlídky její závěr – vystoupení americké legendy Stevieho Wondera, hráče na klávesové nástroje a foukací harmoniku, zpěváka a autora spousty hitů, z nichž snad všechny včera v Glastonbury zazněly.

„Anglické publikum si je společně zpívalo s tímto legendárním písničkářem,“ uvedl Aleš Opekar.

Atmosféru festivalu ovlivnilo i příznivé počasí oproti minulým letům, kdy se účastníci brodili v bahně. „Letos snad poprvé od roku 1992 bylo po všechny dny absolutně slunečno,“ dodal Aleš Opekar.

Aleš Opekar, Nikola Bojčev, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme