Na Wimbledonu si letos zahraje i Martina Navrátilová

V Londýně začíná druhý, závěrečný týden nejprestižnějšího tenisového turnaje. A k Wimbledonu patří i šance potkat skutečné tenisové legendy. Mezi nimi třeba devítinásobnou vítězku wimbledonské dvouhry a možná vůbec nejlepší tenistku všech dob – Martinu Navrátilovou. Někdejší královna bílého sportu se zdárně zotavuje ze zákeřné choroby a na Wimbledonu se představuje nejen coby televizní komentátorka, ale letos taky jako hráčka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Reportér Jiří Hošek s Martinou Navrátilovou v londýnském All England Clubu

Reportér Jiří Hošek s Martinou Navrátilovou v londýnském All England Clubu | Foto: Jiří Hošek
Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Navrátilová pro Radiožurnál.mp3

Jak se připravujete na zápas?

Týden jsem nehrála, ale teď budu hrát každý den. Už se těším.

Nastoupíte do dublového turnaje legend, který nově není omezený věkem, po boku Jany Novotné. Vašimi hlavními soupeřkami byl měly být Švýcarka Hingisová a Ruska Kurnikovová. Jak hodnotíte své šance?

Cítíme se na ně.

Které tenisové hráčky považujete za osobnosti?

V současném ženském tenisu chybějí velké osobnosti. Sestry Williamsovy nedokázaly tuto roli naplnit. Člověk necítí, že opravdu milují tenis, kdežto na nás to bylo vidět.

Minulý čtvrtek jste hovořila i s britskou královnou Alžbětou II. Jaké jste měla pocity?

Byla jsem nervózní. Nevěděla jsem, na co se zeptá, takže jsem se nemohla připravit. Něco jsem vykoktala a dopadlo to dobře, neupadla jsem.

Vaše léčba rakoviny prsu už skončila. Co vám pomáhalo v těžkých chvílích?

Nejvíc mi pomáhalo vědomí, že mám dobré kamarády a kamarádky, ale samozřejmě také tenisové zkušenosti.

Chystáte se teď hodně cestovat. Kam to bude?

Chci si splnit některé cestovatelské sny – podívat se na Aljašku, pozorovat v Antarktidě velryby, sledovat orangutany v jejich přirozeném prostředí a hlavně vylézt na Kilimandžáro.

Jiří Hošek, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme