Kvitová narazí ve čtvrtfinále na Estonku Kanepiovou

Tomáš Berdych postoupil na tenisovém Wimbledonu do čtvrtfinále, když zdolal daniela Brandse z Německa 3:1(4:6, 7:6 (7:1), 7:5, 6:3) na sety. Vedlo se také Petře Kvitové, která deklasovala třetí nasazenou Dánku Wozniackou 6:2 a 6:0. Její soupeřkou bude Estonka Kanepiová, která porazila češku Kláru Zakopalovou 2:0 (6:2, 6:4) na sety.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: ČTK

Po vítězství nad Běloruskou Azarenkovou v minulém kole nechtěla Petra Kvitová označit svůj výkon za životní. Neudělala to ani, když za 45 minut vyprovodila z kurtu čtvrtou tenistku světa.

"Já jsem tlačila od prvního míče, což si myslím že položilo Karolínu hodně do kolen. A jestli to byl životní zápas? To nevím. Jsem sice v osmičce Wimbledonu, ale nevím, zda to tak můžu nazvat," hodnotí skromě utkání s Wozniacckou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zhodnocení Kvitové se Zakopalovou

Klára Zakopalová měla kromě Estonky Kaii Kanepiové za soupeře ještě nepříjemnou chorobu, se kterou i s pomocí turnajového lékaře marně bojuje několik dní.

"Hrozně mě to mrzí, protože Kaia byla určitě dobrý soupeř pro čtvrté kolo, ale člověk zdraví neporučí. Nevím jestli to je astma nebo viróza ale jak říkum, horzně mě to mrzí," smutně shrnuje Klára Zakopalová svůj zdravotní stav.


I s touto pomyslnou koulí na noze měla subtilní Češka proti o 24 kilogramů těžší soupeřce své šance. Ve druhé sadě vedla 3:0 a mohla své vedení ještě rozšířit.

"Na začátku druhého setu hrála Kanepiová opravdu špatně. Já jsem svou hru nezlepšila, takže to vedení bylo jen díky její špatné hře. No, a pak se zvedla. Dávala mi míčky do běhu, což jsem už pak nestíhala dobíhat."

Klára Zakopalová je optimistkou a myslí si, že ji ve čtvrtfinále Petra Kvitová pomstí a Estonku vyřadí. Kvitová ale nabádá k opatrnosti.

"Já si myslím, že Kaia hraje teď hodně dobře. Jestli je to nejpřijatelnější soupeřka? To nevím. Ona výborně servíruje, takže to bude opravdu těžký zápas, na který se musím hodně dobře připravit," ukončuje Petra Kvitová rozhovor s naším reportérem Jiřím Hoškem.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme