MS: Paraguay zdolala Japonce na penalty a je ve čtvrtfinále

Na fotbalovém mistrovství světa se rozhoduje o poslední čtvrtfinálové dvojici. Předposledním postupujícím z osmifinále se stala Paraguay, která porazila Japonsko v penaltovém rozstřelu. V normální hrací době ani v prodloužení gól nepadl. V osmifinále se Jihoameričané utkají se Španělskem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Paraguayec Alcaraz v souboji s Japoncem Okobou

Paraguayec Alcaraz v souboji s Japoncem Okobou | Zdroj: ČTK

Paraguay - Japonsko 0:0 (0:0, 0:0) - na penalty 5:3

Týmy Paraguaje i Japonska nastoupily do utkání s jasným cílem – neinkasovat gól. V úvodních dvaceti minutách prvního poločasu tak diváci neviděli ani jedno vážnější ohrožení branky některého z mužstev.

Poté ale překvapivě následovaly dvě velké příležitosti v rychlém sledu. Nejprve Paraguayec Barrios proběhl lehce japonskou obranou, na zakončení už mu ovšem nezbylo dostatek sil a tak si gólman Kawašima se střelou poradil.

Na druhé straně o chvilku později vystřelil z více než pětadvaceti metrů Matsui a jeho padává střela skončila nečekaně na břevně Villarovy branky. Desetiminutovku nabitou šancemi uzavřel paraguayský útočník Santa Cruz, který po rohu jen těsně minul.

Do druhého dějství vstoupil jednoznačně lépe jihoamerický tým. Do 60. minuty si vypracoval čtyři nadějné příležitosti, ke gólu ale žádná z nich nevedla. Zbytek základní hrací doby už převážně probíhal mezi oběma vápny bez nebezpečnějších šancí.

Prodloužení nabídlo pouze jediný zajímavý moment. Paraguayský útočník Valdéz se zbavil dvou obránců, jeho nájezd ovšem zmařil včasným vyběhnutím gólman Kawašima. O postupujícím tak musely rozhodnout pokutové kopy.

V penaltách selhal jediný střelec – ve třetí sérii trefil břevno Japonec Komano. Ani jeden z Paraguayců se naopak nemýlil a tak jihoamerický celek postupuje poprvé v historii do čtvrtfinále světového šampionátu.

Rozhodčí: De Bleeckere - Hermans, Vromans (všichni Belg.). ŽK: Riveros - Macui, Nagamoto, Honda, Endo. Diváci: 36.742.
Penalty proměnili: Barreto, Barrios, Riveros, Haedo, Cardozo - Endo, Hasebe, Honda. Penaltu neproměnil: Komano (Jap.).

Sestavy:

Paraguay: Villar - Bonet, Da Silva, Alcaráz, Rodríguez - Vera, Ortigoza (75. Barreto), Riveros - Santa Cruz (94. Cardozo), Barrios, Benítez (60. Haedo). Trenér: Martino.

Japonsko: Kawašima - Komano, Nakazawa, Tulio, Nagatomo - Abe (81. K. Nakamura) - Hasebe, Macui (65. Okazaki), Endo, Okubo (106. Tamada) - Honda. Trenér: Okada.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme