Letní tábory nezaniknou ani neztratí své kouzlo

Změní se dětské tábory opravdu k nepoznání a ztratí svoje kouzlo? I takové obavy vzbuzuje připravená vyhláška ministerstva zdravotnictví. Kvůli novým předpisům by jich údajně musela až polovina definitivně skončit. Hygienici totiž žádají, aby děti měly k dispozici větší stany než dosud a větší počet sociálních zařízení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letní tábor

Letní tábor | Foto: František Tichý | Zdroj: Český rozhlas

Podle předsedy České rady dětí a mládeže Aleše Sedláčka je vidět, že na vyhlášce pracovali odborníci, kteří chtěli předpisy zjednodušit.

„Upozorňujeme ale na některé podle nás nevhodné formulace. Například nám vadí, že záchodů by někde muselo být až dvakrát tolik. S tím by si některé organizace nemusely poradit, protože většina z nich pořádá tábory na zelené louce. Takto zvýšené náklady by pro některé mohly být až likvidační,“ řekl Aleš Sedláček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Michael Vít a Aleš Sedláček o vyhlášce týkající se dětských táborů v Ozvěnách dne Radiožurnálu.mp3

Doplnil, že připomínky k nové podobě sepsali lékaři, kteří působí na dětských táborech jako dobrovolníci.

Hlavní hygienik ČR Michael Vít upozornil, že vyhláška ještě není platná, ale je v připomínkovém řízení.

„Nikdo přece nechce, abychom dětskou letní rekreaci likvidovali. Myslím si, že se budeme schopni domluvit. Jedná se pouze a komunikaci a já nechci, aby šla přes média,“ prohlásil.

Zároveň potvrdil, že účelem novelizace vyhlášky je zjednodušení stávajícího předpisu, který platí již od roku 2001.

„Pokud se nám podaří propojit odborný prvek s pohledem laiků, praktiků a lékařů, věřím, že dojdeme k rozumnému kompromisu,“ dodal Aleš Sedláček.

Veronika Sedláčková, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme