MS: Španělé posledním účastníkem čtvrtfinále

Fotbalisté Španělska porazili Portugalsko 1:0 a stali se posledním postupujícím do čtvrtfinále mistrovství světa v Jihoafrické republice. V dalším utkání vyřazovací části šampionátu se střetnou s Paraguají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Portugalec Ronaldo (vlevo) v souboji se Španělem Villou

Portugalec Ronaldo (vlevo) v souboji se Španělem Villou | Zdroj: ČTK

Španělsko - Portugalsko 1:0 (0:0)

Utkání dvou ofenzivně naladěných týmů v první půli žádnou útočnou podívanou nenabídlo. Španělé sice měli míč více pod kontrolou, ale nejvíce zahrozili hned v samotném úvodu zápasu.

Torres vypustil z rohu vápna dobře mířenou střelu, Eduardo však mrštným skokem ránu vytěsnil. Portugalský gólman poté zlikvidoval do desáté minuty i dva nebezpečné pokusy Villy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání pohledem reportéra Štěpána Pokorného

Portugalci se dostávali do příležitostí hlavně po nejistých zásazích brankáře Casillase. Ten nejprve vyrazil ve 20. minutě Tiagovu střelu pouze nad sebe a měl hodně práce vytěsnit balón padající do branky před dobíhajícím Almeidou. Španělský gólman poté “volejbalovým“ způsobem likvidoval i trestný kop Ronalda z více než 30 metrů.

"Španělský poločas"

Také úvod druhého poločasu naznačil převahu Španělů, ti ale mohli být v 52. minutě rádi, že Puyol nešťastně netečoval centr Almeidy do vlastní branky. Poté ovšem svěřenci trenéra Del Bosqueho už utkání zcela ovládli.

V 60. minutě ještě Llorente ve velké příležitosti hlavou neuspěl, o chvíli později však Villa nadvakrát po krásné uličce od Iniesty nezaváhal. Villa pak vyzkoušel gólmana Eduarda krásnou střelou z dálky.

Stvrdit postup Španělů mohl definitivně v 87. minutě Llorente, jeho hlavička ovšem mířila těsně vedle. Mrzet ho to ovšem nemuselo. Když v 89. minutě vyloučil rozhodčí Baldassi portugalského obránce Ricarda Costu, za úder loktem do hlavy Capdevily v souboji na hranici vápna, bylo o postupujícím jasno.

Branka: 63. Villa. Rozhodčí: Baldassi - Casas, Maidana (všichni Arg.). ŽK: Xabi Alonso - Tiago. ČK: 89. R. Costa (Portug.). Diváci: 62.955.

Sestavy:

Španělsko: Casillas - Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila - Busquets, Xabi Alonso (90. Marchena), Xavi, Iniesta - Torres (58. Llorente), Villa (88. Pedro). Trenér: Del Bosque.

Portugal: Eduardo - R. Costa, B. Alves, Carvalho, Coentrao - Meireles, Pepe (72. Mendes), Tiago - Ronaldo, Simao (72. Liedson) - Almeida (58. Danny). Trenér: Queiroz.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme