Kvitová: Jsem v semifinále! Body a peníze jsou něco navíc

Velká bojovnost české tenistky a psychická labilita její soupeřky. Tyto dva faktory se včera v podvečer „zhmotnily" v postup Petry Kvitové do semifinále Wimbledonu. Tento velký úspěch je o to cennější, že naše hráčka musela proti Estonce Kanepiové odvracet hned pět mečbolů. Nakonec vyhrála divokým skóre 4:6, 7:6 a 8:6.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Kvitová na tenisovém Wimbledonu

Petr Kvitová na tenisovém Wimbledonu | Zdroj: ČTK

Vyhrála čtvrtfinálový zápas Petra Kvitová nebo ho spíš Estonka Kanepiová prohrála?! To je velká otázka, která se řeší ve wimbledonských kuloárech.

„„Určitě to byla moje výhoda a já jsem to věděla a do toho zápasu jsem šla s tím, že u ní se může stát cokoli. Takže to tam stačí někdy jenom přehodit. Ale zase měla momenty, kdy hrála neskutečně,“ řekla po utkání česká hráčka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kvitová: Jsem v semifinále! Body a peníze jsou něco navíc

Petra Kvitová začíná mít reputaci tenistky, která si libuje v odvracení mečbolů. Krůček od porážky byla letos s Kanepiovou už jednou a tři mečboly odvracela Češka i loni na U.S. Open proti Rusce Safinové.

„Strašně zápasů jsem takhle i loni vyhrála z mečbolů. A bylo to i na menších turnajích. Určitě to dodává sebedůvěru. Když vím, že už prohrávám a soupeřka má mečbol, tak si řeknu: už několik zápasů jsem takto otočila, tak proč ne tento. Já se na to snažím soustředit, nevím jestli víc, ale snažím se hrát perfektně a jít do toho,“ vysvětluje Petra Kvitová.

Další výzva – Serena Williamsová

V semifinále čeká dvacetiletou Češku žijící ve Fulneku nasazená jednička a největší favoritka turnaje Serena Williamsová. Na Australian Open s ní letos Petra Kvitová hrála poprvé a navzdory dobrému výkonu odešla jasně poražena.

„Jestli budu servírovat jako dnes, tak si můžu hledat letenku domu. Ale určitě se s ní pokusím poprat. Ve výměnách bude určitě lepší než Venus, protože jí to strašně letí a nemusí ani běhat, prostě udělá krok a zabije vám to odkudkoliv. Takže to bude strašně těžké. Já se budu snažit trošku odpočinout, protože teď jsem úplně vyflusnutá,“ konstatovala Petr Kvitová.

Za semifinálovou účast, která samozřejmě nemusí být konečnou stanicí, se konto české hráčky rozroste o částku zhruba 8 milionů korun. Petra Kvitová ale tvrdí, že jí to v tuhle chvíli vůbec nezajímá...

„Já to takhle neberu! Já jsem prostě v semifinále a peníze a body je něco navíc. Já nehraji tenis úplně pro peníze, já to mám ráda a jsem ráda, že můžu být na takovémto turnaji a zahrát si s těma nejlepšíma holkama. Snad mě peníze nezmění nebo se mnou něco neudělají.“

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme