Děti z oblasti Černobylu se zotavují v Bludově na Šumpersku

Do Vlčího dolu v Bludově přijelo za zdravím 42 dětí ze Žitomiru na Ukrajině. Pocházejí z oblasti zasažené černobylskou jadernou havárií.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled na Nízký Jeseník z Jeleního hřbetu, v pozadí hřeben Beskyd

Pohled na Nízký Jeseník z Jeleního hřbetu, v pozadí hřeben Beskyd | Foto: Wikipedia, Martin Vavřík

Letos se ozdravný pobyt koná už po dvacáté. Účastní se ho děti od 8 do 14 let. Trvá tři týdny a kromě toho, že děti pobývají v ekologicky čistém prostředí, zdravě se stravují, učí se i cvikům, které jim pomáhají překonat jejich zdravotní problémy.

„Děti mají vadné držení těla, poměrně těžké skoliózy, ploché nohy, mají problémy se štítnou žlázou,“ popisuje nejčastější problémy lékařka Hana Vetešková.

Řada dětí se účastní ozdravných pobytů opakovaně a je to znát třeba při výuce češtiny. Zvládnou zahrát i českou písničku a aby věděli, kde tráví prázdniny, k tomu jim pomáhají hodiny vlastivědy.

V rekreačním středisku Vlčí důl v Bludově zůstanou ukrajinské děti do 17. července.

Zdeňka Jílková, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme