Na jihu Čech končí analogové televizní vysílání

Jižní Čechy se ponoří do analogové tmy. Ve středu mohou televizní diváci v regionu naposledy přijímat analogový televizní signál, od 1. července už budou pozemní vysílače šířit televizní programy jen v digitálním formátu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Panáček jménem DigiBoy je maskotem české digitalizace

Panáček jménem DigiBoy je maskotem české digitalizace | Foto: Národní koordinační skupina

Podle předsedy Národní koordinační skupiny pro digitální vysílání Zdeňka Duspivy budou lidem dál sloužit jejich staré domácí antény: „V zásady by měly stačit dosavadní anténní systémy. Pokud nebyl problém s analogem, neměl by být ani s digitálem. Samozřejmě existují výjimky, řada lidí se o anténní systémy a rozvody nestarala, takže se může stát, že některé poruchy, které se v analogu neprojevovaly, se mohou v digitálu projevit.“

Bezplatná telefonní linka 800 90 60 30, zřízená v rámci informační kampaně k digitalizaci televizního vysílání, má v souvislosti s vypínáním zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti České Budějovice rozšířený provoz. Běžný provoz v pracovních dnech, od 8.00 do 19.00, je rozšířen i na víkendy po vypnutí analogového vysílání.

U příležitosti definitivního vypnutí zemského analogového televizního vysílání v územní oblasti České Budějovice bude na poště číslo 1 v jihočeské metropoli používáno pouze ve středu speciální razítko. Zobrazuje maskota procesu digitalizace televizního vysílání - takzvaného Digiboye.

Pavlína Fendeková, Martin Pokorný, Helena Korecká Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme