Jihomoravský kraj zřejmě povede nová koalice ČSSD a KDU-ČSL

Jihomoravský kraj nejspíš povede koalice ČSSD a KDU-ČSL. Obě strany vyjádřily vůli se dohodnout na spolupráci. Padá tak varianta trojkoalice s ODS, která vedení kraje opustila kvůli sporům s hejtmanem Michalem Haškem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brno

Brno | Foto: Marián Vojtek

O počtu křesel pro obě strany a personálním složení zatím nebyla řeč. Lidovci mají pro další jednání tři podmínky: Dořešit proplácení zdravotnických poplatků, znovu posoudit dvomiliardovou půjčku od Evropské investiční banky a otevřít regionální železnici soukromým společnostem.

„Nevidíme žádné závažné programové problémy, které by bránily ve vzniku krajské dvojkoalice. Ve všech třech podmínkách KDU-ČSL, které byly formulovány, budeme hledat dohodu. Dali jsme si pracovní termín pro jednání našich expertů do pátku příštího týdne,“ uvedl hejtman Michal Hašek z ČSSD.

Vlasta Gajdošíková, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme