Studenti by Slovanskou epopej umístili pod zem

Muchova Slovanská epopej by měla být pod zemí. Alespoň podle některých studentů architektury, kteří se zúčastnili soutěže na nový pražský pavilon pro dvacet obřích pláten Alfonse Muchy. Výstava nejlepších modelů začala dnes v prostorách Staroměstské radnice v Praze.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

1. cena. Žofie Rajmanová, Anna Přibylová (VŠUP Praha).

1. cena. Žofie Rajmanová, Anna Přibylová (VŠUP Praha). | Foto: ČKA

Na výstavě bude vítězný návrh Žofie Rajmanové a Anny Přibylové. Studentky Vysoké školy uměleckoprůmyslové Praha umístily expozici pod povrchem Vítkova a v parku by byly jen symbolické rámy, které do podzemní přivádějí světlo.

Jejich kolegové z Vysokého učení technického Brno Ondřej Stehlík, Martin Šafář a Pavel Steuer vidí pavilon pro Epopej přímo v soklu bývalého Stalinova pomníku na Letné. Uprostřed dvou polokruhů zapuštěných do země by měla být vyhlídková věž.

Soutěž vyhlásilo město Praha letos na jaře a nepočítá s tím, že by návrhy měly být realizovány, radním šlo o to, aby studenty zapojili do diskuzí o budoucím místě pro Muchovu Epopej.

Michaela Vetešková, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme