ODS ustoupila při sestavování vlády VV a TOP 09

ODS při sestavování vlády výrazně ustoupila menším stranám vznikající koalice. Na tom se shoduje většina politologů, podle kterých je navržené obsazení ministerstev úspěchem hlavně pro Věci veřejné a TOP 09. Politologové ale zároveň říkají, že se takový výsledek dal očekávat a ODS zřejmě neměla jinou možnost.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslava Němcová

Miroslava Němcová | Zdroj: ČTK

O tom je přesvědčena i nová předsedkyně Poslanecké sněmovny a první místopředsedkyně občanských demokratů Miroslava Němcová.

„Hrát si s tím, kdo bude mít jakou pozici a na to teď vyplýtvat energii by byla chyba. Myslím, že Petr Nečas udělal co mohl. Nebyl v jednoduché pozici,“ uvedla.

Poukázala přitom na to, že ODS nevyhrála volby a je ta, která díky voličům má možnost sestavovat vládu. Strana si je současně vědoma toho, že vstupuje do velmi obtížného období.

„Myslím, že žádná silácká gesta – bouchání do stolu, handrkování se o to, kterou židli má který ministr obsadit – není na místě,“ dodala Miroslava Němcová.

Prezident Václav Klaus doufá, že nový vládní kabinet bude stabilní a nalezne širokou podporu. Personální obsazení vlády ODS, TOP O9 a VV nechtěl komentovat.

Milada Richterová, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme