Boj Německa a Argentiny začíná už několik dní před výkopem

Fotbalisté Německa a Argentiny se o postup do semifinále mistrovství světa utkají sice až v sobotu, ale některé pozdravy si vyměnili už teď. Mají totiž mezi sebou z minulosti nevyřízené účty.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Argentinský trenér Maradona slaví jednu z branek v síti Jižní Koreji

Argentinský trenér Maradona slaví jednu z branek v síti Jižní Koreji | Zdroj: ČTK

Nebýt minulého šampionátu, byl by čtvrtfinálový duel Německo - Argentina pouze jedním z lepších a zajímavějších zápasů současného mistrovství světa. Kvůli čtyři roky starému incidentu ale bude duel zřejmě i hodně emotivní, což oba tábory připomínají už dlouho před výkopem.

Na domácí šampionát v roce 2006 si záložník německého týmu Bastian Schweinsteiger dobře pamatuje, stejně jako na hromadnou potyčku, která se po čtvrtfinálovém duelu mezi oběma tábory strhla poté, co Jihoameričané neunesli své vyřazení v penaltovém rozstřelu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Boj Německa a Argentiny začíná už několik dní před výkopem

I teď v Jižní Africe to mezi Argentinou a Němci jiskří a to už dávno před úvodním hvizdem. Bastian Schweinsteiger mluvil na základně německého týmu nedaleko Pretorie mimo jiné o tom, že se musí mít všichni hráči na pozoru před provokacemi Argentinců, které prý začínají už když fotbalisté nastupují na hrací plochu.

Naopak trenér Němců Joachim Löw volí jiná slova a řečnickou taktiku, když Argentinu označil za největšího favorita na zisk titulu Mistra světa: „Tým Argentiny má mnoho předností, je jedním z favoritů na zlato, ne-li tím úplně největším. Je výjimečný v útoku, a to nejenom kvůli schopnostem Lionela Messiho." říká s respektem.

Lehmannův tahák mají Argentinci v paměti

Pak ale v zápětí dodává: „Na druhou stranu si myslím, že se nám podařilo najít několik argentinských slabin," nechal vnést pochybnosti do řad Argentinců německý trenér Joachim Löw.

Jihoameričané plánují odplatu za vyřazení na minulém šampionátu, a speciální pozornost prý věnují také penaltám. Právě při nich totiž naposledy selhali, když se nechali rozhodit tahákem tehdejšího brankáře Jense Lehmanna.

Gólman domácích Němců vytáhl ze štulpny papírek s údaji, kam jednotliví hráči soupeře střely umisťují. A dal si hodně záležet na tom, aby o tom Argentinci věděli ještě před tím, než začnou kopat do míče.

Jaroslav Plašil, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme