Berdycha pochválil McEnroe, Henman, Becker i sám Federer

Tomáš Berdych složil tenisovou maturitu a může se konečně hlásit k užší světové špičce. Takové hlasy se linou wimbledonskými kuloáry po senzačním vítězství českého tenisty ve čtvrtfinále Wimbledonu nad Rogerem Federerem. Našli se i tací, který triumf mladého Čecha prorokovali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězné gesto Tomáše Berdycha po životním zápase

Vítězné gesto Tomáše Berdycha po životním zápase | Zdroj: ČTK

„Tomáš Berdych má potenciál na to vyhrávat grandslamy a dnes by to mohl být jeho „Den D," pronesl bezprostředně před začátkem duelu Berdych - Federer legendární John McEnroe. Ukázalo se, že „Big Mac" rozumí tenisu jako málokdo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Berdycha pochválil McEnroe, Henmann, Becker i sám Federer

„Berdych si výhru zasloužil. Servíroval tak agresivně a dominoval výměnám ze základní čáry. Člověk měl pocit, že Federer musí udělat něco zvláštního, aby tentokrát zvítězil, a to se nestalo. Ale všechna čest Berdychovi, odehrál fantastický zápas," zanalyzoval nečekanou výhru českého, stále vybroušenějšího tenisového diamantu, dlouholetý neúspěšný britský čekatel na wimbledonský titul Tim Henman.

„Berdychovou taktikou bylo nedopustit s Rogerem výměny, nenechat ho hrát čopovaný bekhend a forhend. Snažil se o vítězné míče a taky je trefoval. A stejně Roger měl svoje šance. Měl 40:0 na Berdychův servis ve čtvrtém setu a gembol i v poslední hře zápasu. Ale Čech hrál pod tlakem opravdu dobře," viděl dění na kurtu označovaném kdysi za jeho „obývák" slavný Němec Boris Becker.

Berdych se soustředil jen na svou hru

„Autor" 51 vítězných míčů Tomáš Berdych ale po zápase popřel, že by nějakou speciální taktiku vůbec měl: „Je důležité, abych ukal svoje věci, své zbraně, a pak už nezaleží až tolik na tom, co bude předvádět na kurtu soupeř. Musím říct, že mi to vyšlo od prvního do posledního balónu," řekl.

Roger Federer, který na wimbledonském centrkurtu prohrál teprve pošesté v kariéře, měl pro výkon svého soupeře slova chvály. Limitovala ho ale prý bolest zad a problémy s nohou.

„Zdravotní potíže mi neumožnily hrát tak, jak jsem si představoval, což je samozřejmě frustrující. Těším se, že si teď odpočinu. Prostě jsem se necítil být v takové pohodě. Když jsem cítil bolest, tak jsem se nemohl soustředit na každý míček," tvrdil švýcarský šampión, který se podle vlastních slov na nedělní finále v televizi dívat nebude.

Tomáš Berdych byl informacemi o Federerových údajných potížích zaskočen. Na kurtu si ničeho nevšiml a upřímně, ani se na druhou stranu sítě moc nedíval: „Nevím, proč bych zaobíral ještě tím, co trápí jeho. Já jsem měl svých starostí dost a s těmi jsem se potřeboval poprat. Dařilo se mi to poměrně dobře a jsem rád."

Jiří Hošek, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme