ČNB ode dneška vede Singer

Guvernérem České národní banky je ode dneška Miroslav Singer. Ve funkci nahradil Zdeňka Tůmu, který v polovině dubna oznámil, že se svého mandátu předčasně vzdává.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Václav Klaus jmenoval novým guvernérem ČNB Miroslava Singera

Prezident Václav Klaus jmenoval novým guvernérem ČNB Miroslava Singera | Foto: Tomáš Adamec

Singer po svém jmenování prohlásil, že nebude spěchat s přijetím eura. Chce hlavně navázat na práci svého předchůdce a udržovat stabilitu centrální banky:

„Chystají se dramatické, naší zemi ne vždy nutně prospěšné změny architektury finančního systému ve světě i v Evropě. A já jsem odhodlán ze všech sil usilovat o to, aby i během mého působení na pozici guvernéra byla Česká národní banka schopna naplňovat roli garanta pevnosti českého finačního systému a především stability hodnoty úspor českých občanů.“

Dvaačtyřicetiletý Miroslav Singer je absolventem Vysoké školy ekonomické. Pracoval v Národohospodářském ústavu Akademie věd a v Centru pro ekonomický výzkum a doktorské studie Univerzity Karlovy. Působil také jako hlavní ekonom společnosti Expandia Finance a od roku 2005 byl viceguvernérem centrální banky.

Milan Kopp, Tomáš Medek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme