Traumatologické body usnadní zásahy záchranářů na Šumavě

V Národním parku Šumava se instalují traumatologické body. Tato novinka by měla usnadnit hledání zraněných či ztracených turistů. Ve spolupráci se všemi složkami Integrovaného záchranného systému budou rozloženy rovnoměrně po celém území mimo obcí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šumava-Kvilda

Šumava-Kvilda | Foto: www.vojensko.cz

Traumatologickým bodem se rozumí místo, které je označeno tabulkou s důležitým číselným kódem. Na této tabulce jsou také vytištěna čísla složek integrovaného záchranného systému, tedy hasičů, záchranné služby, policie, ale i horské služby a informační a strážní služby Národního parku Šumava.

Člověk, který se ocitne v tísni, si tak nemusí pamatovat název lokality, ve které se nachází. Nahlásí pouze písmeno a číslo. Tím bude záchranným složkám usnadněna orientace a budou tak moci rychleji místo lokalizovat.

V první fázi se na území parku objeví 129 tabulek. Současně dostanou mapové a textové podklady jednotlivá řídící střediska Integrovaného záchranného systému.

Pavlína Fendeková, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme