Soud dědičky L'Oréal ohrožuje ministra francouzské vlády

Slavná francouzská rodina Bettencourtových se opět dostala do centra pozornosti. Dcera Liliane Bettencourtové žaluje fotografa, že zneužil ochablé mysli její matky, a získal tak peníze a akcie v hodnotě jedné miliardy eur. Na veřejnost navíc v průběhu vyšetřování vyplavaly odposlechy, jejichž obsah ohrožuje francouzské politiky z nejvyšších míst.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liliane Bettencourtová

Liliane Bettencourtová | Zdroj: ČTK

Soud odložil dnešní jednání na neurčito. Chce se detailněji seznámit se záznamy, které původně měly sloužit hlavně k tomu, aby prokázaly nesvéprávnost známé dědičky firmy L'Oréal.

Nakonec se hlavním podezřelým stal ministr práce Eric Woerth. Politik, kterému se přezdívá Pan Přísný, má prosazovat důchodovou reformu.

Přitom čelí podezření, že věděl o daňových únicích Liliane Betancourtové a jejích tajných kontech ve Švýcarsku. Z odposlechů vyplývá, že spolu večeřívali.

Manželka Erica Woertha byla totiž správkyní majetku madame Bettencourtová v období, kdy byl její manžel ministrem pro rozpočet a také hlavním pokladníkem vládního Svazu pro lidové hnutí. Prezident Sarkozy se ministra veřejně zastal.

Jan Pokorný, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme