Hygienici se chystají na kontroly dětských táborů

Po celé republice startují první turnusy letních dětských táborů. Jen do Královéhradeckého kraje se letos na tábor vypraví na 10 tisíc dětí. Do terénu se tam chystají také hygienici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dětský letní tábor

dětský letní tábor | Foto: levneubytovani.net

Hygieniky bude i letos zajímat především stravování, ale i zásobování táborů pitnou vodou a v neposlední řadě i denní režim dětí.

„Je to úroveň stravování, úroveň bydlení a pochopitelně je tam ještě značná část, která se týká zdravotnické dokumentace jak dětí, tak i dospělých, kteří se o děti starají,“ přiblížil za krajské hygieniky ředitel Ivan Kučera.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na kontroly táborů se vypraví v tyto dny hygienici. Z východních Čech informoval reportér Martin Pařízek.

„K současnému dni máme nahlášeno 130 letních dětských táborů, na kterých se vystřídá zhruba 190 běhů a více než 10 tisíc dětí,“ dodal.

Na kontroly táborů se hygienici vypraví už v tyto dny. Úroveň táborů podle nich ale rok od roku, alespoň na východě Čech, stoupá.

„Skutečně k těm postihům se musí v našem případě sahat výjimečně a bývají to často spíše blokové pokuty pro jednotlivé pracovníky při výrobě stravy, při skladování potravin a tak dále,“ uvedl Kučera.

Uzavřít z nějakého důvodu dětský tábor hygienici nemuseli v regionu už několik let.

Martin Pařízek, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme