Nový majitel firmy, která stavěla zřícený most ve Studénce, slibuje vyplatit pozůstalým odškodnění

Zraněné cestující i pozůstalé obětí předloňské železniční nehody u Studénky mohla zneklidnit včerejší zpráva, podle které se společnost ODS-Dopravní stavby Ostrava zajišťující tehdy rekonstrukci mostu, jež se zřítil na železniční koleje, stala součástí společnosti Eurovia. Její představitelé ale ujišťují, že odškodnění vyplatí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

tragická nehoda vlaku  u Studénky

tragická nehoda vlaku u Studénky | Foto: Hasičský záchranný sbor MS kraje

Student Honza jel v srpnu 2008 do Prahy na koncert své oblíbené kapely. Při vlakovém neštěstí přišel o obě nohy. Dlouhé týdny pak strávil v nemocnici, rehabilitoval a zvykal si na protézy. Tento mladík spolu s dalšími stále neví, kdo je viníkem nehody – soud ještě nezačal. Až padne rozsudek, mohou se cestující i příbuzní obětí domáhat odškodnění.

Mezitím však došlo k zásadní změně u hlavního dodavatele stavby firmy ODS – Dopravní stavby Ostrava . Prakticky poslední volné akcie koupila
nadnárodní firma Eurovia. Její generální ředitel Martin Borovka ujišťuje, že přebírají všechny závazky a tedy i případné odškodnění.

Přehrát

00:00 / 00:00

O nejnovějším vývoji kolem kauzy Studénka informovala reportérka Andrea Čánová

„V rámci platného obchodního zákoníku my samozřejmě přijímáme veškeré závazky, takže se plně za to stavíme. Za veškeré závazky, které ve své historii vytvořila společnost DS Ostrava, se samozřejmě zaručujeme a přecházejí na konto Eurovie,“ řekl Radiožurnálu.

Například Studénka už téměř dva roky na šestimilionové odškodnění čeká. Když se zřítil most, zažívali ve městě obrovské dopravní komplikace.

„Na druhé straně železnice je naše hlavní centrum garáží. Po tom pádu mostu se tak řada občanů do svých garáží nedostala. Městem projížděla vlastně veškerá doprava,“ přiblížil starosta Ladislav Honusek.
Vyšetřování vlakového neštěstí, při kterém zahynulo osm lidí, policie v těchto dnech ukončila. Desítka obviněných se nyní seznamuje s obsáhlým spisem.

Andrea Brtníková, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme