V Kutné Hoře začínají po 35 letech opravovat divadlo

Ani během letních prázdnin nejsou některá středočeská divadla tak úplně prázdná. Jen diváky tu střídají řemeslníci, kteří naplánované práce musí zvládnout do začátku nové kulturní sezóny. Tak třeba rekonstrukce kutnohorského Tylova divadla přišla na řadu po dlouhých pětatřiceti letech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kutná Hora: katedrála Nanebevzetí Panny Marie (Střední Čechy - jihovýchod - 03)

Kutná Hora: katedrála Nanebevzetí Panny Marie (Střední Čechy - jihovýchod - 03) | Foto: CzechTourism

Přestože nejde o celkovou opravu divadelní budovy, diváci by v záři měli rozhodně poznat změny k lepšímu. Z hlediště dnes totiž začnou mizet nevzhledné a především nepohodlné sedačky.

„Budou nová divadelní křesla, pohodlná,“ prozradila ředitelka kutnohorského Tylova divadla Jana Kozáková. Sedm a půl milionu korun bude stačit také na opravu hereckých šaten a topení. To není příliš výkonné a hlavně jeho provoz je velmi drahý. „A efekt neodpovídá nákladům,“ doplnila Kozáková.

Opravovat se ale nebude jen v Kutné Hoře. Řemeslníci se na čas zabydleli také třeba v historické budově mladoboleslavského divadla. Opravují tady sedačky, modernizují toalety a mimo dalších prací chtějí také vymalovat. Město zároveň připravuje dlouho plánovanou přístavbu divadla.

Michal Trnka, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme