Francie očekává o prvním prázdninovém víkendu kolaps dopravy

Francii čeká dnes a zítra mimořádná zátěž. První prázdninový víkend budou tradičně na dálnicích mnohahodinové zácpy. Motoristům se nedoporučuje odjíždět z velkých měst dnes mezi šestnáctou až dvacátou hodinou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolona aut. Ilustrační foto.

Kolona aut. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Motoristé si mohou téměř na každé čerpací stanici vzít mapu, která se jmenuje Prohnaný bizon. Je to aktuální přehled zeleně vyznačených tras, které se vyhýbají místům s tradičními kolonami. Dnes se to na této mapě jen hemží výstražnými červenými trojúhelníky s vykřičníkem.

Problémy se čekají v pátek i v sobotu, a to zejména na hlavních trasách do Středomoří a do Španělska. Nával bude i ve vlacích. Společnost SNCF, která ve Francii provozuje železniční dopravu, očekává, že tento víkend převeze téměř milión a půl cestujících. K očekávanému dopravnímu kolapsu se přidává i velké horko.

Dnešních třiatřicet stupňů vystřídá zítra dusno a bouřky.

Jan Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme