Řidiči ve Francii očekávají tradiční zácpy

Dlouhé kolony aut. Časté dopravní zácpy. Hledání průjezdnějších tras. To je i letos obrázek francouzského prvního prázdninového víkendu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolona aut. Ilustrační foto.

Kolona aut. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Největší komplikace jsou na dálnicích ze severu na jih. I proto, že do Středomoří míří desetitisíce Belgičanů a Nizozemců.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci ve Francii sleduje pařížský zpravodaj Českého rozhlasu Jan Pokorný.

Jednoznačné doporučení zní: Nevyjíždět na dálnici mezi 9. a 14. hodinou. Vyhnout se průjezdu velkými městy. I tak se ale dnes budou tvořit tradiční kolony. Miliony rodin s dětmi vyrážejí na dovolenou.

Řidiči by si s sebou měli vzít dostatek pití, jídla a také hračky pro děti. Ve Francii existuje, kromě rozhlasové stanice vysílající nepřetržité dopravní zpravodajství, i další zajímavá služba "Bizon Futé" Mazaný bizon.

Na základě dlouhodobých statistik upozorňuje aktuálně řidiče na místa, kde se tvoří kolony, a nabízí zároveň objízdnou trasu. V drtivé většině jsou odhady Mazaného bizona přesné a řidiči na ně často spoléhají.

Milan Kopp, Jan Pokorný ml. Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme