Fotbalista Tomáš Rosický začíná v Arsenalu pátou sezónu

Na novou fotbalovou sezonu se chystá také jedna z největší českých hvězd působící v zahraniční soutěži, Tomáš Rosický. Tomu skončily jedny z jeho nejdelších prázdnin a před nadcházející ročníkem Premier League doufá, že se mu už vyhnou dlouhodobé zdravotní problémy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický

Tomáš Rosický | Zdroj: ČTK

Dvaasedmdesátinásobný reprezentant končí v Arsenalu čtvrtou sezonu, nicméně v letech 2008 a 2009 chyběl rok a půl kvůli zranění podkolenní šlachy. Loni na podzim se do sestavy vrátil a následně podepsal novou smlouvu, jejíž délka nebyla zveřejněna.

„Já jsem tam spokojený. Po fotbalové stránce, co se zázemí týká i co se týká osobního života, jsem spokojený,“ říká Malý Mozart, který nastoupil v uplynulé sezoně k 23 zápasům Premiér League, ve kterých si připsal 3 góly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalista Tomáš Rosický začíná v Arsenalu pátou sezónu

Počty, které mohli být větší, nebýt starého známého v podání Rosického - chabého zdraví. V říjnu vše začalo problémy s kolenem, v prosinci si zase v zápase proti Stoke poranil tříslo.

Wenger je skvělý trenér

Problémy s třísly se navíc objevili znovu v březnu a mnozí škarohlídové odpočítávali Rosického dny v Arsenalu na prstech jedné ruky. Ten kdo ale držel nad českým záložníkem neustále ochranou ruku byl jeho kouč - Arsene Wenger.

„S ním pracuji rád, protože je to skvělý trenér, který chce hrát dobrý fotbal. Já nemůžu říct, že je to zrovna vděk, ale kdybych hrál úplné prdlajs, tak se tam se mnou nikdo mazat nebude,“ je si vědom Rosický.

I před Wengerovu podporu se ale na jaře začali objevovat spekulace, že by měl Rosický v létě vrátit z Arsenalu do německé bundesligy. Ve hře podle listu Daily Mirror byl Dortmund i Stuttgartt.

Rosický ví ale své, na rozdíl od nás i detaily jeho nové smlouvy. Co je jisté, je ale to, že jej v Arsenalu čeká zlomová sezona, ve které musí potvrdit svoji pověst prvotřídního ofenzivního záložníka a fotbalového myslitele.

Pak ještě existuje druhá varianta, že jej opět zradí zdraví, o té ale nechce hráč, který začínal v ČKD Kompresory, dnešní Bohemias Praha, ani slyšet.

„Já půjdu normálně. Tenhle rok byl docela dobrý. Tělo si na to zase zvyklo a myslím, že to bude dobré,“ říká optimisticky před novou sezonou Tomáš Rosický.

Petr Kadeřábek, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme