Na přejezdech umírá nejvíce lidí za poslední roky

Na přejezdech umírá nejvíce lidí za poslední roky. Jen za poslední týden tam přejel vlak tři lidi. V počtu následků nehod na železničních přejezdech je letošní rok tragický. Za půl roku na nich zemřelo 32 lidí, tedy více než za celý rok 2007 a jen o jednoho méně než za celý loňský rok. Experti přitom varují, že nejhorší období teprve přijde během prvních prázdninových týdnů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nehoda na železničním přejezdu

Nehoda na železničním přejezdu | Foto: prejezdy.eu

Na tragický vývoj už reaguje policie, která zvýšila počet kontrol na přejezdech a přistihla dvakrát více řidičů než loni.

Správa železniční dopravní cesty dostala za úkol zvýraznit značení před přejezdy a drážní inspekce prověřuje dobrý výhled řidičů na přejezdech s častým počtem nehod. Těch přesto v posledních dnech neubývá.

V uplynulém týdnu zemřel pod koly vlaku cyklista u Liberce, chodec u Vsetína a řidič auta u Žďáru nad Sázavou. Včera pak ujel vlak mladému muži ruku na přejezdu u Říčan. Ve všech případech blikala červená světla.

Petr Sehnoutka, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme