Tři sezóny v pekle jsou v hlavní soutěži

Do hlavní soutěže karlovarského festivalu v pondělí vpodvečer vstoupil film Tomáše Mašína Tři sezóny v pekle. Drama z doby nastupujícího komunismu inspirované osudem básníka Egona Bondyho je druhým českým zástupcem v hlavní kategorii.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

3 sezóny v pekle

3 sezóny v pekle | Foto: Falcon, Lucie Jansch

Tomáš Mašín získal za svůj debut tři České lvy a v Karlových Varech se uchází o Křišťálový globus. Řekl, že ve filmu, který zachycuje dobu komunistického převratu v roce 1948, mu nešlo ani tak o zachycení politických událostí, jako spíš ukázat, jak doba změní osudy dvou umělců.

„Chtěl jsem, aby brutalita a absurdita doby vynikla na osudu dvou nezávislých individualit, umělců, což mi přišlo zajímavé. Umělci jsou totiž často svobodomyslní lidé a prudká změna politického systému a nesvoboda je proto mohou setnou o to víc nebo o to silněji,“ uvedl Tomáš Mašín.

Lucie Husárová 1, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme