Na silnicích zemřelo nejvíc lidí od konce roku 2008

Za minulý týden zemřelo při dopravních nehodách 32 lidí. Jde tak o nejtragičtější týden letošního roku a nejhorší od konce roku 2008. Podepsal se na tom především závěr týdne, kdy od pátku do neděle zemřelo na silnicích 19 cestujících.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní nehoda u Petřvaldu na Novojičínsku

Dopravní nehoda u Petřvaldu na Novojičínsku | Foto: Hasičský záchranný sbor MS kraje

„To byl nejtragičtější víkend v letošním roce. Byl nejhorší dokonce za posledních 159 týdnů. Za celý prodloužený víkend, tedy od pátku do úterka zaznamenáváme 26 usmrcených lidí,“ řekl Josef Tesařík z policejního prezídia.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příčiny tragického víkendu hledal dopravní expert a poslanec za stranu Věci veřejné Stanislav Huml

Uplynulý víkend tak vybočuje z dosavadního letošního trendu, kdy počty mrtvých na silnicích klesaly. Za opravdu mimořádný ho označil i dopravní expert a poslanec za stranu Věci veřejné Stanislav Huml.

„Spousta lidí odjížděla na dovolenou a protože jsme tranzitní země, tak přes nás projíždělo i hodně cizinců. Víkend byl navíc mimořádný vysokými teplotami. Kombinace všech těchto okolností měla na nehodovost velký vliv,“ myslí si Stanislav Huml.

Igor Maňour, Ladislav Dvořák, Petr Jansa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme