Pravou rukou nového ministra dopravy Bárty prý má být Sýkora z firmy ABL

Martin Sýkora se má stát pravou rukou nového ministra dopravy Víta Bárty za Věci veřejné. Sýkora byl obchodním ředitelem a členem dozorčí rady bezpečnostní agentury ABL. Tedy agentury, kterou donedávna částečně vlastnil i Bárta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Bárta

Vít Bárta | Foto: Marián Vojtek

Podle informací Radiožurnálu z ministerstva dopravy, by se Martin Sýkora měl stát přímo Bártovým náměstkem. Bárta zatím o konkrétních postech mluvit nechce. Jména prý zveřejní až v příštím týdnu.

"Je strašně brzy na to mluvit o jakýchkoli funkcích a pozicích. Mojí absolutní prioritou je, že bych se chtěl především opírat i o lidi, kteří dneska na tom úřadu jsou. A samozřejmě v tuto chvíli povolávám a prosím o pomoc všechny lidí, kterým nějakým způsobem důvěřuji, a jedním z nich je Martin Sýkora,“ uvedl Bárta.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vít Bárta se obrací na bývalé kolegy

Z životopisu, který je na internetových stránkách bezpečnostní agentury ABL vyplývá, že dnes devětadvacetiletý Sýkora začínal v roce 2003 jako denní manažer jednoho pražského obchodního centra. Během několika let se dostal na pozici obchodního ředitele agentury. Dnes již Sýkora podle vyjádření současného majitele Matěje Bárty ve firmě ABL není.

Bezpečnostní agentura ABL dnes zveřejnila svou vlastnickou strukturu. V ní už nefiguruje ani její zakladatel, představitel Věcí veřejných a budoucí ministr dopravy Vít Bárta. Svůj podíl prodal bratrovi Matějovi. Ten je teď spolu se svou manželkou jediným vlastníkem firmy.

Matěj Bárta ale na dnešní tiskové konferenci současně řekl, že se firma ABL i nadále chce ucházet o státní zakázky ve všech resortech, kromě těch, které budou řídit ministři z Věcí veřejných, což by měl být resort vnitra, dopravy, školství a místního rozvoje. Zdůraznil také, že ABL nikdy nebyla, není a nebude sponzorem VV. Podpora strany údajně byla soukromou aktivitou jeho bratra.

Milan Kopp, Petr Sehnoutka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme