Postavení přistěhovalců v Německu je často katastrofální, ukazuje zpráva

Jedenáct z třiadvaceti německých reprezentantů jsou potomci imigrantů. Multikulturní složení týmu vydávají německá média za příklad úspěšné integrace a model pro celou společnost. Realita je jiná. Zpráva spolkového ministra pro integraci ukazuje, že postavení přistěhovalců je často katastrofální.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spolková republika Německo

Spolková republika Německo | Foto: Emanuel Macoun

V oblasti vzdělání je situace otřesná. Až o třetinu více dětí imigrantů nedokončí střední školu. Procento vysokoškolsky vzdělaných potomků přistěhovalců sice narůstá, ve srovnání s rodilými němci jde ale stále o mizivé procento.

Mezi přistěhovalci je dvojnásobná pravděpodobnost, že nenajdou práci. Mnoho žen z Turecka a zemí bývalého Sovětského svazu jsou oběťmi domácího násilí. Vzhledem ke špatným socioekonomickým podmínkám jsou přistěhovalci také častěji nemocní.

Z dvaaosmdesáti milionů Němců je sedm milionů imigrantů. Předpokládá se, že dalších až čtyři sta tisíc jich v Německu žije bez povolení.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme