Obce v okolí Mariánských Lázní likvidují bolševník za peníze z EU

V okolí Mariánských Lázní začala likvidace bolševníku velkolepého. Na ničení této agresivní rostliny získalo lázeňské město dotaci z Evropské unie. Proti bolševníku budou nasazeny kromě jiného i chemické prostředky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bolševník velkolepý

Bolševník velkolepý | Foto: www.praha-mesto.cz

Obce v okolí Mariánských Lázní neúspěšně bojují s bolševníkem už několik let. Teď už ale ničení rostliny nic nebrání, protože finance jsou zajištěné z evropských dotací a na likvidaci pracují dvě firmy vzešlé z výběrového řízení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o likvidaci bolševníku v Mariánských Lázních zjišťovala redaktorka Andrea Strohmaierová

Likvidace na území o rozloze 140 kilometrů čtverečních probíhá dvěma způsoby.

“První je chemická metoda, to znamená postřik, který se provádí nejlépe v době, kdy rostliny vykvetou, a druhý je sekání, které je naopak nejlepší provádět v době začínající zralosti semen,“ vysvětluje vedoucí oddělení životního prostředí radnice v Mariánských Lázních Lenka Pocová.

Projekt likvidace bolševníku velkolepého potrvá čtyři roky a vyjde na 16 milionů korun. První výsledky budou známé už letos na podzim.

Martin Hromádka, Andrea Strohmaierová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme