Španělé zlato a Němci bronz, předpovídá chobotnice

Světový fotbalový šampionát vyhrají Španělé, třetí místo obsadí Němci. Taková je prognóza chobotnice Paula, která se dosud při tipování výsledků zápasů mistrovství světa nezmýlila.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chobotnice Paul tipuje výhru Španělska

Chobotnice Paul tipuje výhru Španělska | Zdroj: ČTK

Za přítomnosti desítek televizních štábů z celé Evropy se v 11 hodin vydala chobotnice Paul k pro Němce rozhodující věštbě. Německé fanoušky napínala dlouhých 10 minut, aby jim poté nalila radost do žil. Snědením mušle z krabičky s německou vlajkou dal Paul najevo, že Němci zítra v utkání s Uruguají získají bronz.

„Poté dostal Paul pauzu na relaxaci a pak se dnes vůbec poprvé za celý šampionát pustil také do tipování zápasu, ve kterém nehrají Němci. Druhá volba Paulovi ale už netrvala tak dlouho a pokud se nezmýlil, tak šampionát vyhraje Španělsko,“ přiblížila na Rádiu Česko berlínská zpravodajka ČRo Klára Stejskalová.

Přehrát

00:00 / 00:00

O šílenství kolem zázračné chobotnice jsme na Rádiu Česko hovořili s berlínskou zpravodajkou ČRo Klárou Stejskalovou.

Jak dodala, Paul je nyní nejznámější celebritou z živočišné říše. Má dokonce své fankluby na sociálních sítích.

Zatím všechny dosavadní předpovědi zázračné chobotnici vyšly. Minule se ovšem na hlavu celosvětově proslulého hlavonožce snesla kritika, že svým negativním tipem ovlivnil psychiku německého družstva, které pak nepostoupilo do finále.

Chobotnice Paul se proslavila už během minulého evropského šampionátu, kdy se zmýlila pouze jednou a to v případě finále. Tehdy prorokoval vítězství Němcům a ti pak prohráli se Španěly.

Šílenství kolem chobotnice

Jak zpravodajka připomněla, zázračná chobotnice žije v Oberhausenu v akváriu a teď se kolem ní rozpoutalo doslova šílenství. „Dokonce i matematičtí experti vypočítávají, jaká je pravděpodobnost správných Paulových tipů.“

Také dospělí i děti se zajímají více o život hlavonožců. „Chtějí vědět, jak se zvíře stravuje, jak je to s jeho devíti mozky a podobně. Všichni teď také chtějí Paula vidět,“ přiblížila.

Otázkou podle ní ale je, jak dlouhá bude kariéra Paula. Protože vzhledem k věku se s největší pravděpodobností příštího evropského turnaje za dva roky už asi nedožije.

Klára Stejskalová, Katarína Brezovská, Václav Sochor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme