BESIP odstartoval boj proti alkoholu u mladých řidičů

Ministerstvo dopravy už počtvrté rozjíždí akci s názvem Domluvme se. Jde o to přesvědčit účastníky letních festivalů a podobných aktivit, aby se domluvili na tom, kdo nebude pít alkohol a ostatní bezpečně odveze domů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

policejní kontrola řidiče

policejní kontrola řidiče | Foto: Policie ČR

Akce má oslovit hlavně mladé lidi ve věku do 25 až 30 let. Právě ti jsou podle vedoucí oddělení pro Bezpečnost silničního provozu ministerstva dopravy Zuzany Ambrožové nejrizikovější skupinou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vedoucí BESIPu Zuzana Ambrožová o akci Domluvme se

„Například jen v prvním čtvrtletí letošního roku zavinili čtvrtinu z celkového počtu dopravních nehod způsobených pod vlivem alkoholu. Typické pro tyto nehody jsou různé letní akce, párty a festivaly. Alkohol pak odbourává zábrany a vede k riskantní jízdě,“ řekla Ambrožová.

Na mladé šoféry a jejich kamarády se BESIP obrací přes internetové stránky, přes sociální síť facebook a jeho zaměstnanci se pohybují se i na venkovních akcích. Teď jde hlavně o letní hudební festivaly.

„Například dnes a zítra se pohybujeme na hradě Točníku, budeme na Sázavafestu a budeme také na Benátské noci,“ uvedla Ambrožová.

Účastníkům festivalů umožní BESIP změřit si množství alkoholu v dechu na stejných přístrojích, jaké používá policie. Na minulém festivalu se této zkoušce podrobilo asi 800 lidí.

„Distribuujeme také jednotlivé alkohol testery zaměřujeme se i na viditelnost. Rozdáváme reflexní předměty a trička s reflexním potiskem,“ dodala vedoucí BESIPu Zuzana Ambrožová.

Igor Maňour, Tomáš Pavlíček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme